فراوانی
درصد استاد
11
9/15 دانشیار
26
7/37 استادیار
31
9/44 مربی
1
4/1 جمع
69
100
در شکل زیر توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب رتبه علمی نشان داده شده است.
(نشان دهنده ادعا) و (نشان دهنده نقیض ادعا) تبدیل میشود.
: بین وجود روحیه گروهی و ایجاد رفتارشهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود ندارد.
: بین وجود روحیه گروهی و ایجاد رفتارشهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد.
نقیض ادعا 0=
ادعا
برای بررسی این فرضیه از سؤالات 1 تا 4 پرسشنامه برای بعد روحیه گری و سوالات 1 تا 16 برای رفتار شهروندی سازمانی استفاده گردیده است و این فرضیه با بهره گرفتن از آزمون همبستگی پیرسون مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج حاصل از این بررسی در جدول 4-5 نشان داده شده است.
جدول 4-3: نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیهی اول
>
متغیر رفتارشهروندی سازمانی
فرضیهی فرعی اول روحیه گری همبستگی 446/0
سطح معناداری 000/0
حجم نمونه 97
جدول بالا نشان میدهد که همبستگی بین وجود روحیه گروهی و ایجاد رفتارشهروندی سازمانی برابر با 446/0میباشد و با توجه به سطح معناداری برآورد شده که برابر 000/0 میباشد و در سطح اطمینان 95/0درصد میتوان ادعا کرد که فرض صفر رد و نقیض آن تأیید میگردد، یعنی فرض پذیرفته میشود. درنتیجه بین وجود روحیه گروهی و ایجاد رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد. یعنی بعد روحیه در ایجاد و ارتقاء رفتار شهروندی سازمانی اهمیت بسزایی دارد و با بالا رفتن روحیه کارکنان و اعضای هیئت علمی، رفتار شهروندی سازمانی نیز ارتقاء مییابد. بعنوان مثال افزایش روحیه گروهی میتواند همراه با افزایش صمیمت و علاقمندی کارکنان شود و بهبود دریک مولفه، موجب بهبود سه مولفه شود.
4-3-2 آزمون فرضیه فرعی دوم
فرضیه دوم به بررسی رابطه بین وجود پرهیز از مزاحمت توسط مدیران و ایجاد رفتارشهروندی سازمانی میپردازد که به منظور آزمون، این فرضیه به صورت فرضیههای آماری، (نشان دهنده ادعا) و (نشان دهنده نقیض ادعا) تبدیل میشود.