2- پیشنهادات پژوهشی
1- بررسی استفاده از سایر منابع کاروتنوئیدی در جیره غذایی ماهی فلاورهورن بر شاخصهای رنگ و رشد ماهی
2- با توجه به متفاوت بودن پاسخ هر ماهی به منابع کاروتنوئیدی، مطالعات مشابهی در مورد دیگر گونه های ماهیان زینتی انجام شود.
منابع
منابع
احمدی، م؛ صافی، ش؛ برکنگ، ب؛ گرامی، ع؛ رعنایی سیادت، س. و خدارحمی، ر. 1385. گاماروس دریای خزر به عنوان یک منبع کاروتنوئیدی به منظور رنگین کردن ماهیچه قزلآلای رنگینکمان. مجله علوم شیلاتی ایران. 1: 12-1.
افشارمازندران، ن. 1381. راهنمای عملی تغذیه و نهاده های دارویی آبزیان در ایران. انتشارات نوربخش. ص 216.
بازیالارکه، ا؛ احمدی، م. و هجازی امیری، ب. 1384. بررسی تاثیر آستاگزانتین جیره غذایی بر ذخیره آستاگزانتین تخمک و قابلیت لقاح در مولدین قزلآلای رنگینکمان. مجله منابع طبیعی ایران. 1: 123-113.
خانی پور، ا؛ كرامت، ج؛ حسینی پرور، ه؛ معتمدزادگان، ع؛ قربانی، ح. و شهیدی یاساقی، ا. کاربرد کاروتنوئیدهای استخراجی از گوجه فرنگی در مواد غذایی حرارت دیده و سرد و بررسی پایداری آن در طول زمان نگهداری؛ 1385. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 13-22.
فلاح زاده، س. 1389. اثرات رژیمهای غذایی حاوی کاروتنوئیدها (آستاگزانتین و بتاکاروتن) بر روی رشد و رنگین شدن ماهی رد پیکوک. پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. 45ص.
عکس مرتبط با محیط زیست
علوی یگانه، م؛ عابدیان کناری، ع. و رضایی، م. 1386. اثر استفاده از آرد گاماروس دریای و رودخانهایی به عنوان مکمل غذایی بر رشد و بقای لارو ماهی قزلآلای رنگینکمان. مجله پژوهش و سازندگی. 77: 113-123.
عمادی، ح؛ امانینژاد، پ؛ امتیازجو، م. و حسینزاده صحافی، ه. 1389. بررسی اثر جلبك دونالییلا بر تغییرات رنگ پوست در ماهی قزلآلای رنگینكمان (Oncorhynchus mykiss). فصلنامه محیط زیست جانوری. 66-57.
غیاثوند، ز و شاپوری، م. 2006. تاثیر رنگدانه های طبیعی و مصنوعی و مقایسه اثر آنها بر ماهی اسکار سفید. مجله بیولوژی دریا. 83-75.
مقدسی، ب؛ منوچهری، ح. و اهدایی، م. 1389. مقایسه روش های رنگآمیزی مصنوعی سیکلید گرین ترور Aequidens rivulatus از طریق تزریق. مجله بیولوژی دریا. 1: 64-57.
مشعل چی، م؛ علیشاهی، م؛ جواهری بابلی، م. و حجازی، م.ا؛ 1389. مقایسهی اثر آستاگزانتین و جلبك دونالیلا سالینا Dunaliella salina بر رنگ پوست ماهی اسكارسفید .(Astronorus ocellatus) مجله بیولوژی دریا. 83-75.
Ai, Q; Mai, K; Tan, B; Wei, X.U; Zhang, W; Hongming, M.A. and Liufu. Z. 2006. Effect of dietary vitamin C on survival, growth and immunity of larg yellow Croaker (Pseudosciaena crocea). Aquaculture. 261: 336- 327.
Amar, E.C; Kiron, V; Satoh, S. and Watanabe, T. 2001. Influence of various dietary synthetic carotenoids on bio-defense mechanism in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Aquaculture Research. 32: 162-173.
Bekans, S. Dogankaya, L. and Cakirogullari, G.C. 2006. Growth and body composition of European catfish (Silurus Glanis) fed diets containing different percentage of protein. The Israeli Journal of Aquaculture-Bamidgeh. 58(2): 137-142.
Bjerkeng, B. and Berg, G.M. 2000. Apparent digestibility coefficients and accumulation of astaxanthin E/Z isomers in Atlantic salmon (salmo salar). Comparative Biochemistry and Physiology. 127: 42-432.
Both, M; Warner-Smith, R; Allan, G. and Glencross, B. 2004. Effects of dietary astaxanthin source and light manipulation on the skin colour of Astralian snapper (Pagrus auratus). Aquaculture Research. 35: 458-464.
Booniaratpalin, M; Thongrod, S; Supamattaya, K; Britton, G. and Schlipalius, L.E. 2001. Effect of β-caroten source, Dunaliella salina, and astaxanthin on pigmentation, growth, survival and health of Penaeus monodon. Aquaculture Research. 32: 182-190.
Bricaud, A; Morel, A; Babin, M; Allali, K. and Claustre, H. 1998. Variations of light absorption by suspended particles with chlorophyll a concentration in oceanic waters. Journal Geophysic Resource. 103(13): 31033–31044.
Chatzifotis, S; Pavlidis, M; Donate Jimeno, C; Vardanis, P; and Divanach, P. 2004. The effect of carotenoid sources on skin coloration of red Porgy (Pagrus pagrus). Aquaculture Europe Conference. 32: 70-78.
Chien, Y.H. and Jeng, S.C. 1992. Pigmentation of kuruma prawn, Penaeus japonicas Bate, by various pigment sources and levels and feeding regimes. Aquaculture. 102: 333-346.
Choubert, G. 2001. Carotenoids and pigmentation. Nutrition and Feeding of Fish and Crustacean. 8: 954-998.
Choubert, G; De la noue, J. and Blance, J.M. 1991. Apparent digestibility of cantaxanthin in rainbow trout: effect of dietary level, antibiotics and number of pyloric caeca. Aquaculture. 99: 323-329.
Christiansen, R; Lie, O. and Torrissen, O.J. 1994. Effect of astaxanthin and vitamin A on growth and survival during first feeding of Atlantic salmon (Salmo salar). Aquaculture Research. 13: 126-131.
Christiansen, R; Lie, O. and Torrissen, O.J. 1997. Effect of dietary astaxanthin supplementation on fertilization and egg survival in Atlantic salmon (salmo salar). Aquaculture. 153: 51-62.
Christiansen, R; Chuan Lim, L; Dhert, Ph. and Sorgeloos, P. 2003. Recent developments and improvements in ornamental fish packaging systems for air transport. Aquaculture Research. 34: 923-935.
Ciapara, I.H; Valenzuela, L.F. and Goycoollea, F.M. 2006. Astaxanthin: A review of chemistry and application. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 46: 185-196.
De Silva, S.S. and Andreson, T.A.1995. Fish nutrition in aquacuiture. Chapman & Hall Aquaculture Series, London. 31: 319.
Diler, I; Hossu, B; Dilek, K; Emre, Y. and Sevgili, H. 2005. Effects of natural and synthetic pigments in diets on flesh coloration and growth of Rainbow trout. The Israeli Journal of Aquaculture – Bamidgeh. 57(3): 175-184.
During, A. and Harrison, E.H. 2004. Intestinal absorption and metabolism of carotenoids: insights from cell culture. Archives Biochemistry and Biophysics. 430: 77-88.
Fuji, R. 1969. Chromatophores and pigments. Academic Press, New York: 32: 301–353.
Furr, H.C. and Clark, R.M. 1997. Intestinal absorption and tissue distribution of carotenoids. The Journal of Nutrition Biochemistry. 8: 364-377.
Gross, J. 1991. Pigments in vegetables. New York: Van Nostrand Reinhold. 8: 99-102.
Gomes, E; Jorge, D; Paula, S. and Luísa, V. 2002. Utilization of natu
ral and synthetic sources of carotenoids in the skin pigmentation of gilthead seabream (Sparus aurata). Europe Food Resource Technology. 214: 287–293.
Gouveia, L; Gomes, E. and Empis, J. 1997. Use of Chlorella vulgaris in diets for rainbow trout to enhance pigmentation of muscle. Journal Applied Aquaculture-Culture. 7:61–70.
Guerin, M; Huntly, M.E. and Olsubject: aizola, M. 2003. Haematococcus astaxanthin: applications for human health and nutrition. Trends in Biotechnology. 21:210-216
Habibi, A. 2009. Biology of Flower Horn Fish. Aquatic World. 15: 32-38.
Herder, F. and et al. 2012. Alien invasion in Wallace’s Dreamponds: records of the hybridogenic “flowerhorn” cichlid in Lake Matano, with an annotated checklist of fish species introduced to the Malili Lakes system in Sulawesi. Aquatic Invasions. 4: 521–535.
Hevroy, E.M; Espe, M; Waagbo, R; Sandnes, K; Road, M. and Hemer, G. 2005. Nutrition in Atlantic salmon (Salmo salar) fed increased levels of fish protein hydrolysate during aperiod of fast growth. Aquaculture Nutrition. 11: 301-313.
Hubs, C. and Stavenhagen, L. 1985. Effect of maternal carotenoid deficiency on the viability of darter (Osteichthyes) offspring. Physioloical Zoology. 31: 280-283.
Ingle de la mora, G; Arredondo-Figueroa, J.L; Ponce-Palafox, J.T; Barriga-Soca, I. and Vernon-Carter, J.E. 2006. Comparison of red chilli oleoresin and astaxanthin on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet pigmentation. Aquaculture. 258: 487-495.
Isabel Minguez-Mosquera, M. and Damaso Hornero-Mendoz. 1993. Separation and Quantification of the carotenoid pigments in red peppers (Capsicum annuum L.), Paprika and Oleoresin by Reversed-Phase HPLC. Agriculture Food Cham. 41: 1616-1620.
Kim, H.S; Sco, W.T. and Park, Y.H. 1996. Increased β-caroten synthesis in Blakeslea trispora under strong alkaline culture condition. Biotechnology Lettes. 18: 1287-1290.
Kop, A; and Durmaz, Y. 2007. The effect of synthetic and natural pigments on the colour of the cichlids (Cichlosoma severum sp.). Springer Science. Aquaculture International. 16:117–122.
Krisky, N. 1993. Action of carotenoids in biological system. Annual Reviews of Nutrition. 13: 561-587.
Kupittaynant, P; and Kinchareon, W. 2011. Hematological and biochemical responses of the Flowerhorn fish to hypoxia. Journal of Animal and Veterinary Advance. 10(20): 2631-2638.
Lampila, L.E; Wallen, S.E. and Bullerman, L.B. 1985. A review of factor affecting biosynthesis of carotenoids by the order Mucorales. Mycopathologia. 90: 65-80.
Lorenz, R.T. and Cysewski, G.R. 2000. Commercial potential for Haematococcus microalgae as a natural source of astaxanthin. Trends Biotechnology. 18: 160-167.
Meyers. S.P. 1997. Using crustacean meals and carotenoid fortified diets. Feedstuffs. 38: 26-27.
Nelis, H.J. and Deleenheer. A.P. 1991. Microbial source of carotenoid pigments used in foods and feeds. Journal of Applied Bacteriology. 70: 181-191.