میزان ارتباط جریان نقدی آزاد شرکت با ارزش بازار سهام در بورس اوراق بهادار
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
در سطح کل شرکتها بین جریان نقدی آزاد شرکت و قیمت سهام در سطح خطای ۵ درصد ارتباط معنا داری وجود ندارد و این نتیجه گیری در سطح صنایع مختلف نیز صدق می کند، فقط در صنایع کانی غیر فلزی ارتباط معناداری وجود دارد.
مهرانی و باقری
۱۳۸۸
بررسی اثر جریانهای نقدی آزاد و سهامداران نهادی بر مدیریت سود
بین مدیریتسود و جریانهای نقد آزاد زیاد در شرکتهای با رشدکم، رابطه معنادار مستقیمی وجود دارد، اما رابطه معناداری بین مدیریت سود و سهامداران نهادی در شرکتهای با جریانهای نقد آزاد زیاد و رشد کم پیدا نشد.
نوروش و دیگران
۱۳۸۶
بررسی ویژگی شرکتهای هموارساز
شرکتهای هموارساز سود ، سن بیشتر ، عملکرد نقش داشته باشند. از طرفی ، با توجه به اینکه مانند تحقیقهای حوزۀ علوم تجربی ، شرایط آزمایشگاهی در اختیار محقق حسابداری قرار ندارد و در نتیجه ، یافته های تحقیق باید با درنظر گرفتن این شرایط استفاده گردد.
حسابداری
مشایخی و صفری
۱۳۸۵
بررسی وجوه نقد ناشی از عملیات و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
هنگامی که وجوه نقد ناشی از فعالیت های عملیاتی ضعیف است، شرکت ها تمایل دارند استراتژی افزایش سود در پیش گیرند. همچنین مشاهده گردید که برخی از شرکت های با فعالیت های عملیاتی بالا نیز تمایل به سیاست های کاهش سود دارند.
داریانی
۱۳۸۵
بررسی مدیریت سود در زمان عرضه اولیه سهام به عموم در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
مدیران ، سود شرکتها را در سال قبل از عرضه اولیه و سال عرضه اولیه سهام به عموم مدیریت می کنند.
مشایخی و دیگران
۱۳۸۴
نقش اقلام اختیاری در مدیریت سود شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی کردند
در شرکتهای موردمطالعه ، مدیریت سود اعمال شده است و مدیران شرکتها به هنگام کاهش وجه نقد حاصل از عملیات که بیانگر عملکرد ضعیف واحد تجاری بوده است ، به منظور جبران این موضوع ، اقدام به افزایش اقلام تعهدی اختیاری کرده اند.
رخشانی
۱۳۸۲
ابزارهای مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
نتایج تحقیق نشان میدهد که بین سود فروش داراییهای ثابت و سود قبل از کسر مالیات منهای سود ناشی از فروش داراییهای ثابت ارتباط منفی وجود دارد و بین هزینه های تامین مالی و سود قبل از کسر مالیات و هزینه های تامین مالی ارتباط مثبت وجود دارد.
بدری
۱۳۸۱
وجود هموارسازی و عوامل مؤثر بر آن را بررسی نمود
مالکیت ، اندازه ، نوع قیمت گذاری و صنعت عوامل موثری در هموارسازی سود نیستند ، اما نسبت سودآوری عامل مؤثری بر هموارسازی سود است و رابطه منفی بین سودآوری و هموارسازی وجود دارد ؛ یعنی با کاهش میزان سودآوری نسبی شرکت ، احتمال هموارسازی افزایش مییابد.
فصل سوم:
روش اجرای تحقیق
۳-۱- مقدمه
در فصل دوم پیشینه و مبانی نظری تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. در این فصل طرح تحقیق، نوع تحقیق، جامعه و نمونه آماری، نحوه اندازه گیری متغیرهای تحقیق، روش گردآوری داده ها، قلمرو زمانی و مکانی تحقیق، نحوه استفاده از داده های ترکیبی و نیز روش تحقیق برای تجزیه و تحلیل توضیح داده شده است. اگر یک تحقیق از مبانی نظری بسیاری قوی برخوردار باشد و داده های آن به صورت دقیق و کامل گردآوری شده باشند اما از روش تحقیق مناسب برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده نشده باشد، نتایج تحقیق غیر قابل اتکا خواهد بود به همین دلیل برای تأکید یا رد مبانی نظری موجود در هر تحقیقی لازم است که شیوه و روش تحقیق مناسب استفاده شود. در این شرایط یافته های تحقیق قابل اتکا بوده و می توان از نتایج آن برای تصمیم گیری استفاده کرد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.
۳-۲- طرح مسأله تحقیق
هر پژوهش در واقع با قصد پاسخ گویی و راه حل یابی برای یک مسأله اصلی که در قالب یک پرسش ظهور کرده است، آغاز می شود. هر پژوهش برای اینکه انسجام، هدفمندی و کاربردی بودن خود را حفظ کند باید برای حل یک مسأله اصلی سازماندهی شود (خاکی، ۱۳۸۹).
مسأله اصلی پژوهش در این تحقیق این است که آیا بین اندازه موسسات حسابرسی و مدیریت سود مبتنی بر جریان نقدی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد؟
۳-۳- تدوین فرضیه های تحقیق
بیان مسأله تنها به صورت کلی پژوهش را هدایت میکند و تمام اطلاعات ویژه پژوهش را ندارد، از طرف دیگر در صورتی که کلیه اطلاعات پژوهشی را در مسأله مطرح کنیم، مسأله به گونه ای بزرگ می شود که تدبیر و هدایت آن امکان پذیر نیست، بنابراین مسأله هرگز بصورت علمی حل نخواهد شد مگر اینکه به فرضیه یا فرضیه هایی تبدیل شود (خاکی، ۱۳۸۹).
۳-۴- فرضیه اصلی تحقیق:
بین اندازه موسسات حسابرسی ومدیریت سود مبتنی برجریان نقدی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار رابطه معنادار وجود دارد.
۳-۵- فرضیه های فرعی تحقیق:
۱ ـ بین اندازه موسسات حسابرسی و مدیریت سود مبتنی برجریان نقدی آزاد در شرکتهای پذیرفته شده
در بورس اوراق بهادار رابطه معنادار وجود دارد.
۲ ـ بین اندازه موسسات حسابرسی و مدیریت سود مبتنی برجریان نقدی عملیاتی در شرکتهای پذیرفته
شده در بورس اوراق بهادار رابطه معنادار وجود دارد.
۳-۶- مدل های آماری پژوهش
ما به منظور بررسی سطح کلی مدیریت سود شرکت از طریق دستکاری در جریان نقدی، سطح عادی فعالیت های مدیریت سود مبتنی بر نقدینگی را با بهره گرفتن از سه طرح دستکاری ایجاد و ارزیابی می نماییم. دوما، سطوح غیر عادی هر نوع از دستکاری فعالیت های واقعی به عنوان پسماند مدل های تخمین مربوطه به شرح زیر اندازه گیری شده اند :
سطوح غیرعادی جریان نقدی حاصل از عملکرد اجرایی (CFO)