۳- صندوق عهد، مایهی آرامش و پیروزی ۱۱۵
۴- تبرک با جایگاه اصحاب کهف ۱۱۶
تبرک در روایات ۱۱۶
۱- تبرک حضرت زهرا ۱۱۶
۲- تبرک عبدالله بن عمر به قبر پیامبر اکرم ۱۱۷
۳- تبرک ابو ایوب انصاری به قبر پیامبر اکرم ۱۱۷
۴- تبرک صحابه و دیگران ۱۱۷
۵- درمان به وسیله خاک مدینه ۱۱۸
گفتار ششم: استغاثه کردن ۱۱۹
استغاثه از دیدگاه فقیهان ۱۱۹
فصل چهارم: پیامدهای تفکرات وهابیت در جهان اسلام ۱۲۱
گفتار اول: پیامدهای علمی-فرهنگی تفکرات وهابیت ۱۲۲
۱٫ توهین به ارزشها و مقدسات ۱۲۲
۲٫ ترویج فرهنگ خشونت و ترور ۱۲۴
۳٫ تحریف منابع علمی ۱۲۷
چند نمونه از تحریفات وهابیت ۱۳۰
۱- صحیح بخاری ۱۳۰
۲- صحیح مسلم ۱۳۱
۳- مسند احمد ۱۳۳
۴٫ نگاه منفی به تکنولوژی و مدرنیته ۱۳۳
۵٫ ایجاد فتنه و تنشهای فرقهای ۱۳۷
گفتار دوم: پیامدهای اجتماعی-اخلاقی ۱۴۱
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
۱٫ ترویج فساد و فحشا از طریق فتاوای شرعی ۱۴۱
۲٫ انحراف از ابعاد اجتماعی حج ۱۴۳
۳٫ سوق دادن مسلمانان به سوی سطحینگری، علمگریزی ۱۴۸
۴٫ نگاه منفی به جایگاه زن ۱۵۱
۵٫ دامن زدن به پدیدهی اسلام هراسی ۱۶۱
گفتار سوم: پیامدهای بینالمللی – سیاسی تفکرات وهابیت ۱۶۶
۱٫ زمینه حضور نظامیان غربی در کشورهای اسلامی ۱۶۶
۲٫ مقابله با انقلاب اسلامی ایران ۱۷۰
۳٫ ممانعت از تقریب مذاهب ۱۷۴
۴٫ تضعیف حکومتهای اسلامی ۱۷۸
۵٫ تهدید امنیت داخلی از طریق فعالیتهای تروریستی ۱۸۱
گفتار چهارم: پیامدهای اعتقادی تفکرات وهابیت ۱۸۴
۱٫ زنده شدن روح خوارج در جامعه اسلامی ۱۸۴
شباهت بین وهابیت و خوارج ۱۸۸
۲٫ اعتقاد منفی به حسگرایی در وهابیت ۱۹۱
۳٫ انحراف از مسألهی اجتهاد ۱۹۵
نتیجهگیری ۲۰۲
فهرست منابع و مآخذ ۲۰۴
مقدمه
هُناکَ فِی النَّجدِ الزَّلازِلُ وَ الفِتَنُ وَ بِها یَطلَعٌ قَرنُ الشَّیطانِ
سرزمین نجد سرزمین ویرانیها و فتنههاست و از همانجا شاخ شیطان ظهور خواهد کرد.
پیامبر اکرم[۱]
وقتی به جنایات و تأثیرات منفی تفکرات وهابیها فکر میکنم این سؤال در ذهنم مرور میشود که پیامدهای این تفکرات در جهان اسلام چه میباشد؟ بلکه در جامعهی جهانی؟ آیا غیر از این نیست که یک چهرهی خشن، بی عاطفه و بی منطق را از اسلام به جهانیان معرفی می کند؟ و فرهنگ ناب محمدی و اهل بیت عصمت و طهارت که در طول تاریخ، مظهر محبت، هدایت و وحدت بین مسلمین میباشد را دچار کجاندیشی و نابخردیهایی می کند که نمونهی آن را در اندیشهی وهابیت میتوان مشاهده نمود، تفکری که اکثر مسلمانان جهان را از دین اسلام خارج و فقط خود و عدهی قلیلی را مسلمان واقعی میداند. وهابیت در حقیقت آینهی تمامنمای افکار و عقاید انحراقی ابن تیمیه حنبلی میباشد که توسط محمد بن عبدالوهاب نجدی در قرن دوازدهم هـ.ق. به عنوان یک مذهب و فرقه در برابر تمام مسلمانان مطرح گردیدند و حکومتی را با پشتوانهی سیاست و قدرت نظامی آل سعود در سرزمین حجاز به وجود آوردند. لذا برای مقابله با این تفکر انحرفی باید کلام بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی که میفرماید: «مگر مسلمانان نمیبینند که امروز مراکز وهابیت در جهان به کانونهای فتنه و جاسوسی مبدل شدهاند که از یک طرف اسلام اشرافیت، اسلام ابوسفیان و… و اسلام آمریکایی را ترویج میکنند و از طرف دیگر سر بر آستان سرور خویش آمریکای جهانخوار میگذارند»[۲] همیشه باید به عنوان یک تذکر مهم برای خود قرار دهیم و به این نکته توجه کنیم که باطن تفکر وهابیت چیزی جز فرومایگی در مقابل آمریکا و غرب و دشمنان درجه اول اسلام نیست. در این تحقیق که با هدف تبیین و تشریح پیامدهای دورن و برونمذهبی تفکرات وهابیت میباشد در چهار فصل توضیح داده شده است که فصل اول با نگرشی به کلیات همراه میباشد. در فصل دوم نگاهی گذرا به تاریخ، پیدایش، تشکیلات و رشد وهابیت در جهان میباشد. در بخش سوم نگاهی به باورها و عقاید وهابیت شده است و اما در فصل چهارم و پایانی این تحقیق، تلاش گردیده به روش تحلیلی به حوادث و جنایات و پیامدهای تفکرات وهابیون در دنیای اسلام و جهان پرداخته شود.
با امید به اینکه این اثر ناچیز، موجب رضایت و خشنودی حضرت ولی عصر گردد.
علیرضا جلالی
فصل اول
کلیات و مفاهیم
گفتار اول: کلیات
تبیین موضوع
این پایان نامه پس از مقدماتی لازم و ضروری شامل پیامدهای تأثیر گذار افکار وهابیت در جهان اسلام می باشد. در این پایاننامه سعی شده پس از نگاهی گذرا به تاریخ، جریانات، اشخاص و رشد وهابیت در جهان و همچنین باورهای اعتقادی مرتبط با موضوع پایان نامه به پیامدهای علمی، فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی، سیاسی و بینالمللی تفکرات وهابیت پرداخته شود. مشخصهی خاص این پایاننامه، متنوع بودن و کاربردی بودن عناوین به کار رفته در این اثر می باشد. زیرا به صورت معمول نگاهی مناسب و همراه با دقت به باورها و تاریخچه وهابیت گردیده است. اما به پیامدهای این تفکرات کمتر توجه می گردد. بخش دوم و سوم این تحقیق در حکم مقدمه، و بخش چهارم، یک پژوهش ابتکاری است که با بهره گرفتن از بخشهای گذشته ارائه میگردد. جنبهی مبهم این پایان نامه این است که ممکن است برای خواننده این سؤال مطرح گردد که چرا برخی از پیامدهای تفکرات وهابیت با اهل سنت مشترک میباشد؟ در پاسخ گفته میشود که وهابیت در ابراز و عمل به این پیامدها همت بیشتر و تبلیغات وسیعی گردیده است. لذا عملاٌ این پیامدها به تفکرات وهابیت نسبت داده شده است.
پرسش اصلی تحقیق
پیامدهای تفکرات وهابیت در جهان اسلام چیست ؟
پرسشهای فرعی تحقیق
۱-پیامدهای علمی و فرهنگی تفکرات وهابیت چیست؟
۲-پیامدهای اجتماعی و اخلاقی تفکرات وهابیت چیست؟
۳-پیامدهای سیاسی و بین المللی تفکرات وهابیت چیست؟
۴-پیامدهای اعتقادی تفکرات وهابیت چیست؟
فرضیه اصلی تحقیق
فرضیهی اصلی پایان نامه این است با توجه به پیامدهایی که در این اثر ذکر میگردد وهابیت مولود صهیونیست میباشد که هدف آن پایهریزی سیاستهای خبیثانه دشمنان اسلام علیه اسلام و همچنین تیره کردن سیمای کلی اسلام در جهان میباشد. که یکی از بهترین راههای مقابله با آن، بصیرتافزایی در بین مسلمین جهان میباشد.
فرضیههای فرعی تحقیق
۱- پیامدهای علمی و فرهنگی تفکرات وهابیت به وجود آمدن یک انسان عقب افتاده، جاهل که با تکنولوژی و تولید علم مخالف و همچنین معرفی مسلمانان به عنوان افرادی بی فرهنگ، خشونتطلب و بی منطق در جهان میباشد.
۲- پیامدهای اجتماعی و اخلاقی وهابیت، ایجاد فاصلهی طبقاتی بین زنان و مردان و به وجود آمدن دلسردی و ناامیدی مسلمانان نسبت به آینده در جهان و تولید یک انسان بی منطق و لجوج میباشد.
۳- پیامدهای سیاسی و بین المللی وهابیت، ایجاد بحران امنیتی و تضعیف دولتهای اسلامی در جهان و همچنین دامن زدن به پدیدهی اسلامهراسی در جامعهی بینالمللی میباشد.
۴- پیامدهای اعتقادی وهابیت، تضعیف اصول و مبانی اعتقادات اسلامی و زنده شدن روح دوبارهی خوارج در جامعهی اسلامی میباشد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.