– استفاده از IT توسط دبیران بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان اثر می گذارد. برای آزمون این فرضیه، تعداد ۸۰ دبیر و ۸۰ کلاس درس به قید قرعه از جامعه آماری انتخاب شده است و داده های لازم از طریق پرسشنامه ای که برای این منظور تهیه شده است. داده های جمع آوری شده با بهره گرفتن از شیوه های آماری توصیفی از قبیل ( میانگین، میانه، واریانس، انحراف معیار، دامنه تغییر، کجی، حداقل وحداکثر معدل کلاسی ) و آمار استنباطی شامل آزمون t برای مقایسه دو گروه مستقل استفاده شده است. با تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده شد که پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کلاس هایی که معلمانشان اقدام به کار برد فنون IT در فرایند یاددهی – یادگیری نموده بودند در درس های ( زبان، شیمی، زیست شناسی، ریاضی ) به نسبت دانش آموزان کلاس های که معلمانشان از این فنون بهره نبرده بودند، بیشتر است. و نیز دانش آموزان که کلاس هایی که معلمان آنها با نگرش مثبت اقدام به کاربرد فنون IT درتدریس استفاده می نمودند بیشتر است. بنابراین می توان گفت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تحت تأثیر کاربرد IT توسط معلمان زن قرار دارد.
جلال رستمی در سال ۸۹ در پایان نامه خود تحت عنوان « بررسی رابطه بین فناوری اطلاعات و عملکرد سازمانی با بهره گرفتن از الگوی کارت امتیازی متوازن« هدف پژوهش خود را بررسی رابطه به کارگیری فنآوری اطلاعات و عملکرد سازمانی در اداره کل امور مالیاتی در مرکز تهران بیان می نماید. روش پژوهش پیمایشی است. نتایج بدست آمده نشانگر آن است که بین بکارگیری فنآوری اطلاعات با بهبود فرایندهای داخلی، با افزایش رشد و یادگیری و رضایت مشتریان در اداره کل امور مالیاتی مرکز تهران در سطح احتمال ۹۹٪ رابطه معنیداری از لحاظ آماری وجود دارد.
نتیجه تصویری درباره فناوری اطلاعات
منیره سهرابی نیز در سال ۸۹ پایان نامه خود را با موضوع « بررسی موانع استفاده از آموزش مجازی در فرایند یاددهی- یادگیری از دیدگاه معلمان دوره متوسطه شهر تهران«، هدف خود بررسی موانع استفاده از آموزش مجازی در فرایند یادگیری – یاددهی از دیدگاه معلمان دوره متوسطه شهر تهران قرار داده است. این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی و روش آن پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مدارس متوسطه شهر تهران است که در سال ۸۳-۱۳۸۲ تدریس میکنند و از شیوه نمونهگیری تصادفی خوشهای استفاده شده است. ابزار پژوهش به منظور جمع آوری نظرات معلمین در این تحقیق پرسشنامه است. نتایج نشان میدهد موانع موجود شامل: عوامل فناوری (سختافزار – نرمافزار) عدم وجود ابزارها، رسانهها و تجهیزاتی چون رایانه و امکانات جانبی آن به میزان کافی در مدارس و دسترسی online به منابع اطلاعاتی (اتصال به اینترنت) و پهنای باند مناسب جهت استفاده از کنفرانس های چند جانبه و استفاده از منابع چند رسانهای و همچنین عدم وجود نرمافزارها، دستورالعملها الگوها و روش های مربوط و لازم به منظور استفاده از نظام آموزش مجازی در مدارس میباشد، عوامل انسانی (نگرشی – مهارتی) که ناشی از نگرش ها و اعتقادات یاددهنده و یادگیرنده و مسئولین نسبت به شیوه آموزش مجازی و همچنین عدم مهارت و تخصص کافی، همچون آشنایی کافی با زبان انگلیسی و چگونگی استفاده از رایانه است که معلم و متعلم در کاربرد فناوری موجود در نظام آموزش مجازی به آن نیاز دارند، عوامل فرهنگی – اجتماعی، که شامل عدم وجود قوانین، هنجارها و هرگونه توانایی که فرد به منظور حضور در یک جامعهی مجازی به آن نیاز دارد، عوامل مالی، هزینه و بودجه کافی به منظور دسترسی به شبکه و تجهیز ساختمان های مدارس و تهیه نرمافزارهای مورد نیاز به منظور استفاده از شیوه آموزش مجازی اشاره می کند و لیکن با توجه به اطلاعات بسیار محدود معلمان در زمینه آموزش مجازی و فراهم نبودن شرایط مورد نیاز امکان اجرای آموزش مجازی در دوره متوسطه کشورمان وجود ندارد.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
محبوبه اسکندری در پایان نامه خود « بررسی موانع بهکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یادگیری- یاددهی، از دیدگاه معلمان زن مدارس دخترانه دوره ابتدایی شهر تهران» (۱۳۸۶) هدف خود را بررسی موانع بهکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یادگیری- یاددهی، از دیدگاه معلمان زن مدارس دخترانه دوره ابتدایی شهر تهران عنوان می نماید. نتایج نشان می دهند که مهمترین موانع استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش، موانع مرتبط با مسائل آموزشی است و این خرده مقیاس در سطح اطمینان ۹۹٪ تایید شده است.
بتول کلانتری خلیل آبادی در سال ۱۳۸۴ هدف از پایان نامه خود را با موضوع «بررسی میزان یادگیری دانشجویان فنی و مهندسی (رشته کامپیوتر) دانشگاه تهران از فنآوری اطلاعات« اینگونه مطرح می نماید که: این پژوهش بررسی و ارزشیابی میزان تاثیر و علاقهمندی دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی (رشته کامپیوتر) دانشگاه تهران از فنآوری اطلاعات و اینترنت است. روش پژوهش کتابخانهای و پیمایشی (پرسشنامهای) میباشد. نتیجهگیری کلی نشان میدهد کامپیوترهای دانشکده فنی و مهندسی به راحتی در اختیار دانشجویان است- مهمترین دلیل استفاده دانشجویان از فنآوری اطلاعات سرعت در جمع آوری اطلاعات است- استفاده از فنآوری اطلاعات در پیشرفت تحصیلی دانشجویان « زیاد » است- پسران بیشتر از دختران به گفت و گوی اینترنتی از جنبه علمی اهمیت میدهند- دانشجویان بیشتر از سایتهای اینترنتی علمی و تکنولوژی استفاده میکنند.
محسن عربی در سال ۸۲ هدف از پژوهش پایان نامه خود را با موضوع « بررسی نقش تکنولوژی اطلاعات (IT) در بهسازی آموزش در نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهکاری مناسب« اینگونه مطرح می نماید که هدف این پژوهش بررسی این است که آیا استفاده از ابزارهای تکنولوژی اطلاعات به عنوان یک فرصت میتواند نقش مؤثری در بهسازی آموزش نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی داشته باشد. روش تحقیق میدانی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده و جامعه آماری یکی با ابعادی گسترده در آموزش سازمان و دیگری در یک جامعه کوچک تر ولی خبرهتر و در یک دوره تخصصی در دانشگاه هوائی، مرکز آموزش و معاونت آموزش نیروی هوائی نیز بوده است. نتیجه نشان داد که جامعه اول نقش تکنولوژی اطلاعات را در زمینههای طراحی و برنامهریزی، اجرا، یادگیری، ارزشیابی آموزشی و ساختار آموزشی موثر میدانند. جامعه دوم آماری که به گونهای تخصصیتر در تدوین و طراحی و اجرای دورهها نقش داشتند تکنولوژی اطلاعات را در زمینه طراحی و برنامهریزی، اجرا، یادگیری و ساختار آموزشی موثر میدانستند ولی نقش تکنولوژی اطلاعات در زمینه ارزشیابی آموزش را نپذیرفتند.
ربابه کاظمی شهمیرزادی در سال ۱۳۸۴ هدف از انجام پایان نامه خود را با عنوان « بررسی نقش فنآوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در ارائه برنامه درسی از دیدگاه اساتید و دانشجویان رشته علوم تربیتی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در سال تحصیلی۱۳۸۴« اینگونه مطرح می نماید که هدف، شناسایی شیوه های استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و نقش آن در ارائه ی برنامه ی درسی دانشگاهی است . این پژوهش به صورت توصیفی – پیمایشی انجام شده است . نتایج نشان در برگیرنده سه سؤال پژوهشی می باشد در مورد سؤال یک پژوهش، که هر دو گروه سؤال یک را یکسان ارزیابی نکردند و اساتید نسبت به دانشجویان بیشتر معتقد هستند که فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT ) در ارائه برنامه درسی تأثیر می گذارد. در مورد سؤال دوم پژوهش، هر دو گروه سئوال دوم پژوهش برنامه درسی خیلی نیاز است. در مورد سوال پژوهش که هر دو گروه سؤال سوم پژوهش را یکسان ارزیابی کردند و معتقد هستندکه از فناوری اطلاعات وارتباطات (ICT ) در ارائه برنامه درسی در مراحل مختلف تدریس ( قبل، حین و بعد از اجرا ) می توان استفاده نمود .
افضل گرگین در سال ۱۳۸۶ پایان نامه خود را با موضوع «بررسی نقش فناوری اطلاعات (IT) در پیادهسازی سازمان یادگیرنده در سازمان هواپیمایی کشوری» به انجام رسانیده است. این تحقیق با مروری بر مفاهیم فن آوری اطلاعات، مدیریت دانش و سازمان یادگیرنده آغاز و ضمن آشنایی خواننده با تاریخچه و تعاریف اساسی مرتبط با موضوع٬ بر مبنای تئوری سازمان یادگیرنده و با بهره گیری از فرامین پنجگانه پیترسنگه٬ به تبیین فرضیات اخص و نهایتا فرضیه اهم می پردازد. در ادامه با اتکا بر مولفه اطلاعات و نحوه مدیریت٬ توزیع٬ بهره گیری و کاربرد مناسب و سپس تولید مجدد آن در سازمان٬ تاثیر و نقش فن آوری اطلاعات ( IT ) در پیاده سازی سازمان یادگیرنده و به طور کلی بالندگی سازمانی را به نمایش می گذارد ( البته این تاثیر با توجه به وضعیت کنونی فن آوری اطلاعات در سازمان مذکور سنجیده شده ) اهداف این تحقیق را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود: هدف اصلی: دستیابی به راهکار علمی به منظور ارتقاء سطح بالندگی سازمای٬ هدف فرعی : کمک و مساعدت به تبیین هر چه بهتر جایگاه نقش و تاثیر فن آوری اطلاعات در پیاده سازی سازمان یادگیرنده که البته هر دو هدف فوق در راستای ارتقا سطح عملکرد و بالندگی سازمانی در صنعت هوانوردی (خاصه سازمان هواپیمایی کشوری ) مد نظر است.
میرعلی اکبر قادری (۱۳۸۶) در پایان نامه خود با عنوان « تاثیر میزان آشنایی با مهارت های IT و ICT برتوانایی اشتغال دانشآموزان کاردانش شهر تهران» به این موضوع می پردازد که هدف از این پژوهش مشخص کردن میزان ارتباط بین فراگیری درس کارآفرین و میزان علاقه و توانایی دانشآموزان به اشتغال است. این تحقیق با بهره گرفتن از روشهای آمار توصیفی (چون فراوانی، درصد، انحراف استاندارد نمودارها،…) و آمار استنباطی چون مقایسه میانگینها (آزمون tبرای دو گروه مستقل مورد تحلیل واریانس) قرار گرفته است. نتایح نشان میدهد که با افزایش میزان آموزش یادگیری دانشآموزان در درس کارآفرینی توانایی آنها در زمینه اشتغال افزایش مییابد. با افزایش میزان آموزش یادگیری دانشآموزان در درس کارآفرینی علاقه آنها به اشتغال افزایش مییابد. بین میانگین نمره توانایی دانشآموزانی که درس کارآفرینی را فراگرفتهاند و دانشآموزانی که این درس را فرا نگرفتهاند، تفاوت وجود دارد. بین میانگین نمره علاقه دانشآموزانی که درس کارآفرینی را فراگرفتهاند و دانشآموزانی که این درس را فرا نگرفتهاند تفاوت وجود دارد.
سوییده خاضعی در سال ۱۳۸۹ در پایان نامه خود با موضوع « کاربرد و تأثیر فناوریهای جدید در آموزش زبان فارسی» هدف کلی خود را از این پژوهش اینگونه مطرح می نماید که : هدف کلی پژوهش تسهیل در امر آموزش زبان فارسی از طریق استفاده از فناوریهای جدید آموزشی است. روش پژوهش توصیفی – پیمایشی – مقطعی است. اگر از فناوریهای جدید در آموزش زبان فارسی استفاده شود تا میزان قابل توجهی مشکلات و نارساییهای این بخش کاهش مییابد. استفاده از تکنیکهای متنوع آموزش الکترونیکی در آموزش زبان فارسی یادگیری زبان فارسی را آسانتر و از بسیاری از مشکلات و عوامل موثر در یادگیری زبان میکاهند. اطلاعرسانی، ایجاد کارگاههای الکترونیکی و هزینه به منظور ارتقاء تکنولوژی اطلاعات از جملهی راهبردهای مناسب بکارگیری فناوری اطلاعات در آموزش زبان فارسی به شمار میرود.
یحیی مهرپویان هدف از انجام پایان نامه خود را در سال ۱۳۸۳ با موضوع « مطالعه روش های توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش باتاکید بر آموزش های فنی و حرفهای» اینگونه مطرح می نماید که هدف پژوهش شناسایی ویژگی ها و توانمندی هایICT و بررسی روش های توسعهICT در آموزش و پرورش و در نهایت پیشنهاد یک الگوی توسعهICT در آموزش و پرورش بخصوص در آموزش و پرورش فنی و حرفهای روش پژوهش: باتوجه به اهداف، تحقیق کاربردی و براساس طرح تحقیق توصیفی از نوع مطالعات برآوردی است. ابزار اندازه گیری اطلاعات حاصل از مطالعات انجام گرفته داخلی و خارجی، مصاحبهها و مقالات ارائه شده در کتب و نشریات، گزارشات سازمان ها و نهادها و اطلاعات حاصل از جلسات و نشست های تخصصی و کارشناسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش نمونه گیری انجام نشده بنابراین هیچ نوع طرح پژوهشی مورد استفاده قرار نگرفته است.
نتیجه کلی: مطالعات مختلف در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه نشان داده است که موفقیت در متحول کردن آموزش و پرورش به کمک فن آوری اطلاعات و ارتباطات مستلزم همراه شده چهار نوع امکانات است: رایانههای مستقر در مدرسه و خانه دانش آموز که به شبکههای جهانی متصل شده و در سراسر کشور گسترده باشد، معلمانی که برای کار با رایانه و استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یاددهی – یادگیری تربیت شده و از انگیزه و شوق بالایی برخوردار باشند. محتوای برنامههایی که در شبکهها در دسترس دانش آموزان و معلمان قرار میگیرد با هدف های آموزشی سازگار بوده و از نظر یاددهی و یادگیری کارا و موثر باشند، محیط اداری و فرهنگ حاکم بر آموزش و پرورش متناسب با تحولات فن آوری اطلاعات و ارتباطات باشد. در ایران حدود ۶۰۰۰۰ رایانه برای مدارس خریداری شده و حدود ۶۰۰۰ معلم آموزش دیدهاند ولی الگویی برای توسعهICT در آموزش و پرورش ارائه نشده است.
سمیه تکبند در سال ۱۳۸۹ پایان نامه خود را با موضوع « نقش ICT در افزایش کیفیت تدریس معلمان دخترانهی دورهی متوسطه فنی و حرفهای شهر تهران« به انجام رسانده است که این پژوهش به نقش ICT در افزایش کیفیت تدریس معلمان دخترانه دوره متوسطه فنی و حرفهای شهر تهران پرداخته است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دبیران خانم فنی و حرفهای شهر تهران در سال ۸۹ – ۸۸ تشکیل دادهاند. در مجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد معلمان معتقدند که استفاده از ICT در فضاهای درسی و آموزشی میتواند در کیفیت تدریس آنان تاثیر مثبت بگذارد و همچنین منجر به ایجاد انگیزه در یادگیری دانشآموزان گردد و روش های جدیدی را در فرایند یاددهی و یادگیری به وجود آورد و در نهایت منجر به افزایش مشارکت دانشآموزان در مطالب درسی، فعالیتهای پژوهشی و سایر اندیشمندان در حوزه فنی و حرفهای گردد.
مصطفی کلانی در پایان نامه خود با موضوع » نقش IT یا ICT در افزایش راندمان آموزش و پژوهش در دانشگاه ها و مراکز» به عناوینی چون تاریخچه، IT چیست، اهمیت IT ، نگاهی به گذشته شبکه ایران پک، جایگاه مسئله، مهمترین رسالت ICT تولید و نشر دانش، مزایای استفاده از IT در فرایند یادگیری، وجود موارد مشابه در اقصی نقاط جهان، موانع موجود برای اجرای طرح، فازیک، فاز دو، فاز سه، تاثیر استفاده از IT در امر آموزش و پژوهش پرداخته است.
سحر محمدی (۱۳۸۶) در پایان نامه خود با عنوان »ارائه ی الگوی مناسب برنامه ریزی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و سنجش میزان تناسب آن با نظام برنامه ریزی درسی کشور از دیدگاه اساتید و کارشناسان» مطرح می نماید. پژوهش حاضر با روش توصیفی – پیمایشی انجام گرفته است. جهت پاسخگویی به سئوال های تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای بر مبنای شش مولفه شناسایی شده با ۴۳ گویه طراحی گردید. گویه های مورد نظر در یک مقیاس پنج درجه ای شامل خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم مورد ارزشیابی قرار گرفتند. اعتبار پرسشنامه به تفکیک مولفه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردیده است. جامعه آماری مورد نظر شامل دو گروه اساتید دانشگاه های شهر تهران و کارشناسان در رشته برنامه ریزی درسی بودند. بدین ترتیب الگوی طراحی شده مورد ارزشیابی قرار گرفت و داده های تحقیق جمع آوری شده است. این داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS در دو بخش آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار و …) و آمار استنباطی شامل ماتریس همبستگی و آزمون T مورد پردازش قرار گرفت، سپس برای تحلیل داده ها برای هر سئوال به صورت جداگانه پاسخ های مناسب ارائه و روش آماری لازم همراه با جداول و نمودارها ارائه شد. با توجه به نتایج تحقیق برای پاسخ به سئوال اول پژوهش (چه الگویی برای نظام برنامه ریزی درسی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات مناسب است؟) برای این کار ابتدا در بخش مبانی نظری الگوهای برنامه ریزی درسی موجود جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سپس در بخش دیگر رویکردهای مواجهه با فناوری اطلاعات و ارتباطات و سیستم های اطلاعات مدیریت و مدل های موجود در این رابطه جمع آوری گردید و پس از آن الگوی موردنظر طی دو مرحله کامل گردید و شش مولفه به عنوان مولفه های الگو شناسایی شدند و سپس هر مولفه با الگوهای خطی و سیستم های اطلاعات مدیریت و مدل های موجود در این رابطه جمع آوری گردید و پس از آن الگوی موردنظر طی دو مرحله کامل گردید و شش مولفه به عنوان مولفه های الگو شناسایی شدند. و سپس هر مولفه با الگوهای خطی و سیستمی مورد مقایسه قرار گرفت. جهت پاسخ به سئوال دوم پژوهش (آیا الگوی پیشنهادی با شرایط مختلف جامعه تناسب دارند؟) جدول ماتریس همبستگی بین مولفه های الگو با هم و با نمره کل تشکیل شد که در نتیجه، اکثر مولفه های الگو با هم همبستگی متوسط و بالا داشتند و با نمره کل، مولفه اول همبستگی بسیار بالا، مولفه های دوم تا پنجم همبستگی بالا و مولفه ششم همبستگی متوسط داشتند. جهت پاسخ به سئوال چهارم پژوهش (آیا بین دیدگاه دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد؟) از آزمون T استفاده گردید که در نتیجه، بین دیدگاه دو گروه از نظر مولفه ها و نمره کل اختلاف معناداری مشاهده نشده است.
پوپک میرزاپور (۱۳۸۷) در پایان نامه حود با موضوع »بررسی جایگاه معلم در نظام آموزشی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از دیدگاه متخصصین مطرح می نماید.در عصر فناوری اطلاعات، گسترش شبکه جهانی اینترنت منجر به شکل گیری نوع جدیدی از جوامع تحت عنوان جامعه اطلاعاتی شده است. زندگی اثربخش در این قرن مستلزم شناخت و ویژگی آن و آمادگی برای پذیرش تحولات در این عصر می باشد. در این حرکت جهانی، توسعه شیوه های جدید آموزشی می تواند برای کشورهای در حال توسعه یک هدف استراتژیک باشد. هر اندازه که فناوری روز به افق های جدید دست می یابد دگرگیسی جدیدی در فرایند شکل گیری نهادهای سنتی ایجاد می شود. تحولات امروز ایجاب می کند که نظام آموزشی ایران از نگرش های آموزشی جدید که مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند. برای تحولات اساسی در نظام آموزشی خود استفاده کند. این تحولات نیازمند تغییرات اساسی در نگرش سنتی نظام آموزشی و توجه به جایگاه معلم و نقش های فنی اوست. در این راستا در پی اهداف برنامه چهارم توسعه کشور برای توسعه دانایی محور و تاکید مقام معظم رهبری بر توجه ویژه به امر آموزش و بازنگری بر فرایند آن و استفاده از فناوری روز جهان در حوزه آموزش و مجهز ساختن معلمان به دانش فناوری اطلاعات و ارتباطات، پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگاه معلم در نظام آموزشی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیدگاه متخصصین به روش توصیفی – پیمایشی انجام گرفته است.
نسترن خزلی (۱۳۸۶) در پایان نامه خود تحت عنوان «بررسی روش های به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یاددهی- یادگیری (از دیدگاه متخصصین)» مطرح می نماید که فناوری اطلاعات و ارتباطات در طی زمانی کوتاه توانسته است به یکی از اجزای اساسی تشکیل دهنده ی جوامع مدرن تبدیل شود. امروزه با تغییرات شگرفی که در تبادل اطلاعات صورت گرفته به خصوص با کمک و توسعه یادگیری الکترونیکی، که این نوع یادگیری با بهره گرفتن از رسانه های الکترونیکی و روش های آموزشی متنوعی با بهره گرفتن از سخت افزارها، نرم افزارها و شبکه افزارها، رایانه ها، ارتباطات از راه دور، شبکه اینترنت و امکانات پست الکترونیکی و وب که که از اجزای اصلی، فناوری اطلاعات و ارتباطات به شمار می روند، صورت می گیرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی روش های به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یاددهی – یادگیری از دیدگاه متخصصین با روش پیمایشی انجام شد.
ندا یزدانی (۱۳۹۰) در پایان نامه خود با عنوان «بررسی چگونگی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس هوشمند به منظور ایجاد فرصت های یادگیری توسط معلمان این مدارس» مطرح می نماید با توجه به اهمیت فاوا در جامعه و تحت تاثیر قرادادن نظام آموزشی و همین نقش بسیار مهم و پررنگ معلم در این زمینه این پژوهش به منظور آشنایی و کاربرد فاوا توسط معلمان و ایجاد فرصت های یادگیری صورت گرفت که طبق یافته های پژوهش وضعیت معلمان در کاربرد فاوا ضعیف است و بدین منظور پیشنهاد می شود یک محیط تحقیق و تفحص به منظور افزایش علاقه و کاربرد فاوا در معلمان صورت گیرد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.