اکستروژن ورق، مشابه اکستروژن پروفیل است با این تفاوت که دای مورد استفاده به شکل یک روزنه شیاری شکل است. این دای به عنوان دای T شکل یا رخت آویز شناخته می شود. فیلم خارج شده از این دای به سرعت به وسیله غلتکهای مسیر حرکت خود شکل گرفته و عریض می شود و همچنین عملیات سرد شدن و جامد شدن نیز به وسیله غلتکها انجام می شود. طول این نوع دایها بسته به نوع فیلم تولیدی ممکن است به چندین متر برسد. بر حسب ضخامت، محصول خروجی را فیلم یا ورق می نامند (شکل ۲-۱۸)، البته باید گفت تقسیم دقیقی بین این دو وجود ندارد. فیلمهای تولیدی با این روش به فیلمهای ریختهگری شده یا کست فیلم (Cast Film) معروف هستند. ورقهای ضخیمتر تولیدی با این روش برای ترمو فرمینگ یا دای کات (برش قالبی) استفاده میشوند و در صورت لزوم برای بعضی مصارف آنها را مانند جعبههای مقوایی تا میزنند. فیلمهای اکسترود شده نازکتر نیز به صورت یک لایه یا لمینیت شده با سایر مواد، در بسته بندیهای انعطاف پذیر استفاده گسترده دارند.
شکل ۲-۱۸٫ اکستروژن ورق و فیلم قالبگیری
۲-۵-۳-۴٫ اکستروژن فیلم های جهت یافته
خواص فیلمهای کست یا دمشی و همچنین ورقها را میتوان با جهت یافتگی فیزیکی مولکولهای پلیمر بهبود بخشید. ورقهای کست را میتوان در جهت کار دستگاه به کمک غلتکهایی که سرعت آنها بیشتر از سرعت خروج مذاب پلیمر از دای است، جهت یافته کرد. این عمل معمولاً با عبور فیلم کست از بین مجموعه ای از غلتکها انجام میگیرد، به طوری که سرعت هر غلتک به میزان مشخصی از سرعت غلتک قبلی آن بیشتر است. جهت یافتگی هم در جهت عرضی (Transverse Direction) و یا در هر دو جهت (Biaxial Orientation) انجام می شود، که از این دسته فیلمها میتوان به فیلم BOPP اشاره کرد که دارای خواص فوق العادهای است و کاربرد بسیار زیادی در صنعت بسته بندی دارد. تا سی سال قبل سلفونها بیشترین کاربرد را در صنایع بسته بندی داشتند ولی با ورود فیلم های BOPP به صنعت، این محصول به سرعت جایگزین سلفونها شد. فیلمهای BOPP دارای تکنولوژی بسیار پیچیدهای میباشند و حجم سرمایه گذاری آنها برای احداث یک واحد با ظرفیت اقتصادی حدود ۲۰ میلیون دلار است.
عکس مرتبط با اقتصاد
نوع دیگری از فیلمها با نام فیلم ارینت نشده، تخت یا ریختهگری نیز وجود دارند که هم به صورت ورق به روش نورد سرد (فیلم ریخته گری شده) و هم از روشهای متنوع لولهای تهیه می گردند. در هر مورد سرد کردن مذاب موجب می شود تا خواص بصری عالی ایجاد شود. اینگونه فیلمها را از رزینهای هوموپلیمر و کوپلیمر شده تهیه می کنند و معروف و پر کاربردترین آنها فیلم پلیپروپیلن ریختهگری شده CPP یا (Cast Polypropylene Film) است. این فیلم عمدتاً در بسته بندی منسوجات به کار میرود که در آن مجموعه ای از براقیت بالا، مه گرفتگی پایین و عدم خرابی رنگ مورد نظر است. فیلم ریخته گری شده PP برای لفافپیچی کامل کالاهای کاغذی نیز بکار می رود، فیلم ریخته گری شده به عنوان لایه سیل در ساختارهای لمینت مناسب برای حرارت دهی مثل ضد عفونی با اتوکلا و کاربردهای جوشاندن در کیسه نیز به کار میرود. ورق آن در شکل دهی حرارتی برای ظروف قابل ضدعفونی و بسته بندی مواد غذایی بکار برده می شود. از موارد کاربرد این فیلم بستهبندی منسوجات، لفاف پیچی کامل کالاهای کاغذی، شیرینی، شکلات، ماکارونی، سرنگ و لوازم جراحی است.
در هر دو دستگاهی که برای جهت یافتگی به کار می روند دمای پلیمر باید تا حدی بالا باشد. اگر فرایند کشش و سرد سازی به سرعت انجام گیرد، ابعاد اولیه فیلم یا ورق در حافظه آن باقی خواهند ماند و در صورت حرارت مجدد تمایل خواهد داشت به حالت اولیه برگردد که با بهره گیری از این خاصیت فیلمهای جمع شدنی (Shrink Film) تولید می شود. به منظور ارائه تصویر کاملتری از موارد کاربرد فیلمهای پلیمری چند لایه توضیحاتی پیرامون فیلمهای متالایز و فیلم دو سرپیچ (Twist) ضروری به نظر میرسد.
فیلم متالایز فیلمی است که با یک لایه نازک از آلومینیوم پوشیده شده است. به منظور تولید این فیلمها (که عمداتا ازCPP,PE,BOPP میباشد) ابتدا فیلم از حالت رول خارج میگردد تا در معرض بخار آلومینیوم قرار گیرد که در نتیجه لایهای نازک از این بخار روی فیلم را میپوشاند. در پایان لفاف تولید شده نه تنها ظاهری درخشندهتر و جالب توجه دارد بلکه مقاومت بیشتری در برابر نفوذ اکسیژن و بخار آب از خود نشان میدهد.
فیلم دو سرپیچ (Twist) به فیلمهایی اطلاق می شود که خاصیت پیچشی مطلوبی از خود نشان می دهند این فیلمها رفته رفته جایگزین فیلم های PVC مورد مصرف در صنایع تولید شکلات و شیرینی گردیدند که دلیل آن را میتوان در مضرات ناشی از حرارت فیلم های PVC هنگام دوخت بسته بندی دانست.
۲-۵-۳-۵٫ اکستروژن فیلم دمشی[۳۱]
این نوع فیلم به وسیله اکسترود کردن پلیمر از یک دای استوانهای شکل و تبدیل آن به یک حباب استوانهای شکل تولید می شود. با منبسط شدن حباب توسط بادی که از جداره دای خارج می شود، ضخامت مناسب فیلم به دست می آید. با کشیدن حباب باد شده از انتها (بالا) و افزایش پیوسته مذاب پلیمر از ابتدای آن، تولید فیلم نازک پلیمری به صورت پیوسته انجام می شود. جریان هوا در سطح بیرونی حباب علاوه بر این که سبب سرد شدن آن می شود با ایجاد یک بالشتک هوا از انحراف حباب جلوگیری می کند. پس از سرد شدن فیلم، برای تخلیه هوای داخل، آن را از یک شیار عبور می دهند و سپس توسط غلتکهای جمع کننده و کشنده جمع می شود. در برخی کاربردها حباب به صورت تیوب جمع می شود و در برخی موارد دیگر به صورت دلخواه برش خورده و یک سر آن با سیل حرارتی دوخته می شود و به عنوان کیسه پلاستیکی (نایلکس) استفاده می شود. در شکل ۲-۱۹ زیر تصاویری کلی از فرایند فیلم دمشی (Blow Film) آورده شده است.
علاوه بر دستگاههایی که برای کنترل اندازه و شکل استفاده میشوند، سایر واحدهای فرایند مانند چاپ و پوششدهی، شکلدهی و خلاء، برش و دوخت و تازدن را می توان در سیستم پایین دستی فرایند نصب کرد و خطوط تولیدی با محصولات یکنواخت و کامل ایجاد کرد. اکستروژن فیلم دمشی برای تولید تمام فیلم های پلی اتیلن به کار میرود. در این روش میتوان فیلمهایی با عرض زیاد و هزینه کم تولید کرد به عنوان مثال در صورتی که قطر حباب ۲ متر باشد، پس از باز کردن آن سطحی با عرض ۶ متر بدست می آید که اگر بخواهیم این کار را به روش فیلم کَست انجام دهیم بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود، همچنین باید گفت فیلمهایی که با مواد اولیه یکسان اما با این دو روش (فیلم دمشی و کست فیلم) تولید میشوند به سبب متغیر بودن مختصات حرارتی و مکانیکی، خواص متفاوتی نیز خواهند داشت. یکنواختی سطح و ضخامت در فیلمهای کست بیشتر از فیلمهای دمشی است، همچنین سرد کردن سریع به کمک غلتکهای سرد باعث تثبیت ساختار مولکولی آمورف (بی نظم) در ساختار مولکولی فیلم کست می شود، لذا فیلم تولیدی نرمتر بوده و شفافیت بالاتری خواهد داشت. در روش فیلم دمشی سرد کردن کند تر صورت میگیرد بنابراین پلیمرهای بلوری مانند PEوPP هنگام خروج از دای کاملاً شفاف و آمورف میباشند، اما قدری بالاتر از خروجی دای، با کاهش دما، پلیمر شروع به بلوری شدن می کند و تغییر از حالت شفاف به مات کاملاً مشخص است. همچنین کنترل ضخامت و یکنواختی سطح در این روش از روش کست فیلم مشکلتر است اما هزینه ماشین آلات و تولید به میزان قابل توجهی در روش اکستروژن فیلم دمشی پایین است و این در صنعت یک مزیت بسیار بزرگ است.
شکل ۲-۱۹٫ دستگاه اکستروژن فیلم دمشی
۲-۵-۳-۶٫ اکستروژن آمیزه ساز[۳۲]
از این روش برای تولید ترکیبات پیشرفته و بهینه سازی شده پلیمری و مستربچ (رنگدانه) سازی استفاده می شود. این روش اغلب توسط اکسترودرهای قدرتمند که دارای دو پیچ هستند انجام می شود.
فصل سوم
مواد و روشها
۳-۱٫ مواد اولیه
پتاسیم پرسولفات، اتانول، متانول، ۲و۲ دیفنیل-۱-پیکریل هیدرازیل[۳۳]، و ۲-۲ آزینوبیس -۳- اتیل بنزوسیزولین-۶- اسید سولفونیک[۳۴]، ۲-۶ دیکلروفنل ایندوفنل، تیوسیانات آمونیوم، پودر آهن، اسید کلریدریک، کلروفرم، پراکسید هیدروژن، کلرید باریم دو آبه، سولفات آهن هفت آبه، محیط کشت نوترینت آگار[۳۵] و محیط کشت پوتیتو دکستروز آگار[۳۶] از شرکت مرک خریداری شد. محلول رینگر، بیکربنات سدیم از شرکت سیگما خریداری شد. بادام زمینی از بازار محلی مشهد تهیه گردید. پلیمرهای LDPE[37] گرید ۲۰۰، از شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و سدیم ال آسکوربات از شرکت دای جونگ کره جنوبی خریداری شدند.
۳-۲٫ روش تولید فیلمها
در اولین مرحله پلیمر LDPE به مدت یک ساعت در دمای ۸۰ درجه سانتی گراد، گرمخانه گذاری شد تا رطوبت آنها حذف شود. به منظور تولید فیلمهای فعال، سدیم اسکوربات (به صورت پودری با اندازه ذرات میکرو و نانو) به نسبت ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد با پلیمر LDPE مخلوط گردید. فیلم حاصل از پلیمر LDPE به تنهایی به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شد. فرایند تولید فیلمها با بهره گرفتن از دستگاه اکسترودر دو مارپیچه همسو (مدل ZSK، ساخت کشور آلمان) با قطر پیچ (D) 12 میلیمتر، طول پیچ (L/D) 24 میلیمتر، عرض دای ۲۰۰ میلیمتر و ضخامت ۲۵۰/۰ میلیمتر انجام گرفت. پروفایل دمایی از محل تغذیه تا دای به ترتیب ۱۰۰-۱۰۹-۱۰۹-۱۱۵ درجه سانتی گراد بود (طبق شکل ۳-۱). سرعت چرخش مارپیچ ۴۰ دور در دقیقه بود. پروفایل خارج شده از دستگاه در حوضچه آب سرد تا دمای تقریبی ۱۰ درجه سانتی گراد خنک شد و نوار بدست آمده توسط آسیاب دستگاه به صورت گرانولهای کوچک درآمد. گرانولهای تولیدی در آون فندار با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت دو ساعت گرمخانهگذاری شد تا رطوبت اضافی آن گرفته شود. در مرحله بعد برای تولید فیلم، گرانولهای تولیدی به داخل دستگاه فیلم بلندر (Brabender، ساخت کشور آلمان) منتقل شد. پروفایل دمایی دستگاه به ترتیب از محل ورود مواد تا دای محل خروج ۱۱۰-۱۲۰-۱۲۵-۲۰۰ درجه سانتی گراد و سرعت چرخش مارپیچ ۲/۴۷ دور بر دقیقه بود. در مرحله بعد فیلم با بهره گرفتن از دستگاه کشش و جمع کن، با دور ۲۷ متر در دقیقه کشیده و جمع شد. ضخامت فیلمهای تولید شده ۵/۷ میکرون بود. فیلم-های تولیدی، تحت خلا بستهبندی شده و تا زمان انجام آزمایشات داخل یخچال نگهداری گردیدند.
شکل۳-۱٫ پروفایل دمایی اکسترودر
علاوه بر تولید فیلمهای فعال سدیم آسکوربات که به اختصار SA-LDPE نامیده می شود فیلم فعال حاوی ذرات نانو سدیم آسکوربات که به اختصار NSA-LDPE نیز به همان روش تولید گردید.
۳-۳٫ تهیه بستههای بادام زمینی
به منظور تهیه پاکتهایی مناسب برای نگهداری بادام زمینی، از فیلمهای تولید شده بستهبندیهایی در ابعاد ۱۰×۱۵ تهیه گردید. دوخت پاکتها با بهره گرفتن از دستگاه دوخت حرارتی خانگی با المنت تک سیم (مدل Vacupack 383، ساخت شرکت KPUPS) انجام شد.
۳-۴٫ آزمونها
۳-۴-۱٫ آزمونهای مربوط به فیلم بسته بندی
۳-۴-۱-۱٫ آزمون مهاجرت
اندازه گیری میزان مهاجرت، در محیطهای مختلف مواد غذایی با بهره گرفتن از مدلهای شبیه سازی شده[۳۸] انجام میگیرد که با بهره گرفتن از این محیطها میتوان مهاجرت ترکیب خاصی از مواد را از پلیمر به داخل محیط و مواد غذایی تخمین زد. مدل استفاده شده برای شبیه سازی محیط چربی، مخلوط اتانول و آب مقطر به نسبت ۹۵ به ۵ و برای محیط آبی نسبت ۱۰ به ۹۰ بود (لوپز دیکاستلو و همکاران، ۲۰۱۲).
از فیلمهای تهیه شده برشهایی به مساحت ۶ سانتیمتر مربع (۵/۲×۴/۲) تهیه شد. برشها در ظروف سوویرال[۳۹] قرار داده شده و ۱۰ میلیلیتر از محلول مدل به آن اضافه شد. ظروف تحت فشار گاز نیتروژن درببندی شده و داخل آون با دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قرار گرفتند. در مدت یک ماه و در فواصل زمانی سه روزه آزمونهای مهاجرت شامل اندازه گیری DPPH و ABTS و اندازه گیری آسکوربات روی نمونهها انجام شد (لوپز دیکاستلو و همکاران، ۲۰۱۳).
آزمون DPPH
برای تعیین فعالیت ضداکسایشی فیلمهای تولید شده (که قبلا در محلولهای مدل قرار گرفته بودند)، از روش اندازه گیری کاهش ظرفیت رادیکالی (RSC)[40] به کمک ۲و۲ دیفنیل-۱-پیکریل هیدرازیل استفاده گردید. DPPH، ترکیبی است بنفش رنگ که به دلیل حضور گروههای فنیل در ساختارش به راحتی به صورت رادیکال درآمده و در واقع منبع رادیکال آزاد میباشد. این ترکیب با گرفتن یک الکترون از ترکیب ضداکساینده[۴۱]، رنگ محیط را از بنفش به زرد رنگ تغییر میدهد. رادیکال آزاد DPPH در ۵۱۷ نانومتر جذب دارد که از قانون بیرلامبرت پیروی می کند وکاهش جذب آن با میزان ضداکساینده رابطه خطی دارد. هرچه به میزان ضداکساینده افزوده شود، DPPH بیشتری مصرف شده و رنگ بنفش بیشتر به سمت زرد میل می کند. در این روش ۴ میلیلیتر از محلول DPPH 06/0 میلیمولار که به وسیله متانول به حجم رسیده بود، به ۵۰۰ میکرولیتر از نمونه اضافه گردید؛ سپس اجازه داده شد در مکان تاریک به مدت نیم ساعت باهم واکنش داده و جذب آن در ۵۱۷ نانومتر با بهره گرفتن از دستگاه اسپکتوفتومتر (SHIMADZU UV 160A) خوانده شد. درصد RSC با بهره گرفتن از معادله ۳-۱ محاسبه گردید:
%RSC=1- (Abs control – Abs sample)×۱۰۰
معادله۳-۱٫ درصد RSC در DPPH
که در آن Abs control و Abs sample به ترتیب جذب شاهد و جذب نمونه میباشد.نمونه بلانک متانول میباشد (کوکیک، ۲۰۰۸).
آزمون ABTS
برای انجام این آزمون از معرف رنگی ABTS.+ استفاده می شود. به این منظور ۴/۷ میلی مولار از ABTS.+ (محلول در آب مقطر) به ۶/۲ میلی مولار محلول پتاسیم پرسولفات (محلول در آب مقطر) اضافه شد و پس از گذشت ۱۲ ساعت در دمای اتاق و در مکان تاریک واکنش انجام گرفت. سپس ۱۵۰ میکرولیتر از نمونه با ۲۸۵۰ میکرولیتر از محلول ABTS.+ پتاسیم پرسولفات و متانول (نسبت ۶۰:۱ ) ترکیب و به مدت دو ساعت در تاریکی قرار داده شد تا واکنش کامل شود. سپس جذب آن در ۷۳۴ نانومتر با بهره گرفتن از دستگاه اسپکتروفتومتر (مدلSHIMADZU UV 160A) خوانده شد. این مقدار از معادله ۳-۲ محاسبه شد (کالاتایود و همکاران، ۲۰۱۳).
I(%)= 1- (Abs control – Abs sample) ×۱۰۰
معادله ۳-۲٫ درصد بازدارندگی در ABTS
که در آن I، درصد بازدارندگی، Abs control و Abs sample به ترتیب جذب شاهد و جذب نمونه میباشند.
اندازه گیری آسکوربات
اندازه گیری مهاجرت سدیم آسکوربات از فیلم به محلول مدل، به وسیله میزان احیاء شوندگی ۲و۶ -دی کلروفنل ایندوفنل انجام گرفت. این محلول رنگی توسط ترکیب سدیم آسکوربات احیاء می شود و به صورتی تا زرد تغییر رنگ میدهد.
مقدار ۵۰ میلیگرم از نمک سدیم ۲و۶-دی کلروفنل ایندوفنل در ۱۵ میلیلیتر آب مقطر داغ (دما۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد) که حاوی ۴۲ میلیگرم بیکربنات سدیم بود، در یک بالن حجمی ۲۰۰ میلیلیتری حل شد و پس از خنک شدن با آب مقطر به حجم رسید و سپس صاف شد. این محلول تا هنگام انجام آزمون درون ظروف تیره، در یخچال نگهداری شد (استاندارد ملی ایران، ۱۳۹۰).
سه میلیلیتر از محلول مدل برداشته شد و به آن ۶ میلیلیتر از محلول رنگی ۲و۶-دی کلروفنل ایندوفنل اضافه و اجازه داده شد در دمای محیط و مکان تاریک به مدت ۳۰ دقیقه واکنش کامل شود و سپس جذب آن در طول موج ۵۰۰ نانومتر به وسیله دستگاه اسپکتوفتومتر (SHIMADZU UV 160A) اندازه گیری شد. میزان مهاجرت از معادله ۳-۳ محاسبه شد.
۱۰۰ ×(جذب نمونه/ جذب شاهد)-۱= درصد احیاء کنندگی
معادله ۳-۳٫ درصد احیا کنندگی آسکوربات
۳-۴-۱-۲٫ اندازه گیری میزان نفوذپذیری به بخار آب (WVP)[42]
برای اندازه گیری انتقال بخار آب از روش ASTM E96 (1995) استفاده شد. برای اینکار از ویالهای مخصوصی باقطر ۲ سانتیمتر و ارتفاع ۴ سانتیمتر استفاده شد. در درپوش این ویالها منفذی به قطر قرار دارد که قطعهایی از فیلم مورد آزمون در این قسمت قرار میگیرد. ۳ گرم سولفات کلسیم در داخل ویالها قرار داده شد. قطعهای از فیلم بریده شده و در درپوش ویال قرار گرفته و بر روی ویال بسته شد. ویالها با تمام محتویاتش توزین شده و درون دسیکاتوری حاوی محلول اشباع کلریدسدیم قرار گرفتند. دسیکاتور در درون انکوباتور در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قرار گرفت و به مدت یک هفته هر ۲۴ ساعت یکبار وزن ویالها اندازه گیری شد.
مقدار بخار آب انتقال یافته از فیلمها، از روی افزایش وزن ویالها با گذشت زمان رسم شد و پس از محاسبه رگرسیون خطی، شیب خط حاصل محاسبه گردید. از تقسیم کردن شیب خط مربوط به هر ویال به کل سطح فیلم که در معرض انتقال بخار آب قرار داشت، آهنگ انتقال بخار آب (WVTR) به دست آمد. میزان نفوذپذیری فیلمها به رطوبت از فرمول ۲-۴ محاسبه شد:نفوذپذیری به بخار نیز طبق رابطه زیر محاسبه شد.
(۲-۴)WVP=(WVTR*x)/P
معادله ۳-۴٫ درصد رطوبت فیلم مهاجرت یافته
که در آن X ضخامت فیلم به میلیمتر و P فشار بخار آب خالص در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است.
۳-۴-۱-۳٫ اندازه گیری میزان نفوذپذیری به اکسیژن ([۴۳]OTR)
میزان نفوذپذیری به اکسیژن فیلمهای فعال با بهره گرفتن از دستگاه [۴۴]Gas permeability tester (مدل Brugger 219، ساخت کشور آلمان) اندازه گیری شد.
به منظور انجام آزمایش ابتدا نمونههای فیلم بستهبندی به مساحت ۴/۷۸ سانتیمتر مربع بریده شد و سطح آن گریسکاری گردید تا کاملا صاف و بدون چینخوردگی و تاخوردگی باشد. نمونه در محل مربوطه در داخل دستگاه قرار داده شد. پس از روشن شدن دستگاه و سیرکولاتور آن، دستگاه در حالی قرار گرفت که تنها در زیر نمونه خلاء ایجاد شود. سپس نمونه در معرض جریانی از گاز اکسیژن (خلوص ۵/۹۹ درصد) قرار گرفت. پس از اتمام آزمون و ثابت شدن عدد مربوطه به نفوذ پذیری گاز اکسیژن و ثبت اطلاعات مربوط به نمونه در دستگاه، OTR بر اساس محاسبه نسبت سرعت عبور گاز به اختلاف فشار در دو طرف فیلم (اختلاف فشار محیط آزمون و محیط) بدست آمد که واحد آن بر حسب میلیلیتر بر متر مربع در روز و فشار معین بیان می شود (راموس وهمکاران، ۲۰۱۲).
۳-۴-۱-۴٫ تعیین ریزساختار سطحی فیلم ها
سطح فیلم به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM[45]) (مدل Cambriidge S360، ساخت کشور امریکا) در kv12 آنالیز و نمونه ها قبل از آنالیز به وسیله لایهای از طلا پوشش داده شد تا میزان نفوذ الکترونها و پرتو افزایش یابد. تصاویر در دو بزرگنمایی x500 و x300 تهیه شد (راموس وهمکاران، ۲۰۱۲).
۳-۴-۱-۵٫ اندازه گیری میزان کششپذیری فیلم
برای این آزمون فاکتورهایی تعیین شده که عبارت است از Tensile strength که بیانگر افزایش طول فیلم نسبت به طول اولیه و Elongation break که نشان دهنده حداکثر کشش طول فیلم است. این تست با بهره گرفتن از دستگاه.کشش سنج (شرکت Cometech، مدل QC-508B1، ساخت تایوان) انجام گرفت به منظور انجام تست ابتدا فیلمی با ابعاد ۱۰ × ۵/۱ سانتیمتر جدا شده و در پروپ کششی دستگاه جاگذاری شد. دستگاه روشن و سپس دکمه SET فشرده شد. سپس با فشرده شدن دکمه Data بر روی Tensile، Test Type تنظیم گردید. برای ایجاد کشش فیلم، سرعت آزمون بر روی ۲۵ سانتیمتر بر دقیقه تنظیم شد. Gauge Lentgh بر روی cm 10 تنظیم گردید. در نهایت مقادیرکشش، با قرائت عدد مربوطه از روی دستگاه و پس از ترسیم میزان stress(نیروی وارده) در مقابل strain که مقدار strain از معادله ۳-۵ بدست آمد (بویان وهمکاران، ۲۰۱۰).
معادله(۳-۵). میزان کشش پذیری فیلم
۳-۴-۲٫ آزمونهای مربوط به بادام زمینیهای بسته بندی شده
۳-۴-۲-۱٫ عدد پراکسید