۵) تبلیغات پاسخ مستقیم : اینگونه از تبلیغات از هر وسیله تبلیغی از جمله پست می تواند استفاده کند و براساس آن دریافت کننده پیام (مخاطب هدف) نیز می تواند به وسیله تلفن یا پست به پیام پاسخ دهد و محصول یا خدمات مورد نظر خود را از همان طریق دریافت نماید.
۶) تبلیغات شغل به شغل :
تبلیغات شغل به شغل به خرده فروشان، عمده فروشان و توزیع کنندگان کالا و خدمات اختصاص دارد. علاوه برآنکه خریداران کالاهای صنعتی، حقوقدانان و حتی پزشکان را ممکن است به عنوان مخاطب هدف انتخاب کند.
۷) تبلیغات نهادی یا موسسه ای (روابط عمومی) :
نام دیگر این نوع از تبلیغات، تبلیغات برای سازمانها و ارگانهاست. که برایجاد هویت برای یک موسسه یا نهاد یا نفوذ بر عموم مخاطبان براساس دیدگاه آن سازمان انجام می شود.
۸) تبلیغات خدمات عمومی PSA))[14] :
پیام هایی است که حاوی آرمانهایی نیک یا اهداف رفتاری است. که بیشتر بر مراعات اخلاق و اصول انسانی و نظایر آن تأکید می نماید و به طور معمول موسسات تبلیغاتی حرفه ای در دنیا چنین تبلیغاتی را به طور رایگان تولید می کنند و رسانه ها نیز بابت آن هزینه ای دریافت نمی نمایند.
۹) تبلیغات تعاملی :
چنین تبلیغاتی با گسترش ICT ها و رسانه های مبتنی بر رایانه و اینترنت در دنیا رونق یافته است و مخاطب آن دیگر به عنوان مخاطب شناخته نمی شوند بلکه کاربرانی هستند که می توانند به آگهی پاسخ دهند، آنرا اصلاح کنند، گسترش دهند یا به آن بی اعتنایی کنند.
نوع دیگری از تقسیم بندی تبلیغات به شرح ذیل است :
جهت دانلود متن کامل پایان نامه به سایت azarim.ir مراجعه نمایید.
تقسیم بندی تبلیغات برمبناهای مختلف :
۱٫ تبلیغات بر مبنای جغرافیا :
تبلیغات محلی : در این روش سعی در ایجاد تقاضا و پوشش بازار محلی است.
تبلیغات ملی : در این روش تمام یک کشور پوشش داده می شود.
تبلیغات بین المللی – جهانی : هدف از این روش پوشش یک منطقه یا کل جهان می باشد این روش بیشتر مورد استفاده شرکت هایی با رویکرد جهانی است.
۲٫ تبلیغات بر مبنای مخاطب هدف :
تبلیغات برای بازار مصرف : این تبلیغات برای ترغیب مشتری و مصرف کننده نهایی صورت می گیرد این نوع تبلیغات در بیشتر رسانه ها مثل تلویزیون، رادیو و رسانه های چاپی دیده می شود.
تبلیغات صنعتی : این تبلیغات بیشتر برای صنایع کاربرد دارند. تبلیغ برای مواد اولیه صنعتی و ماشین آلات از آن جمله است . این نوع ازتبلیغ بیشتر در مجلات و نشریه های تخصصی دیده می شود.
تبلیغات حرفه ای : این نوع تبلیغات بیشتر گروه ها و اقشار حرفه ای مثل و کلاء، پزشکان و مهندسان را هدف قرار می دهد. به عنوان مثال تبلیغ برای یک دارو و یا یک مکمل خاص غذایی که جامعه پزشکان را هدف قرار می دهد.
تبلیغات برای سیستم توزیع : این نوع بیشتر اعضای کانال توزیع را هدف قرار می دهد که مصرف کننده نهایی نیستند. هدف از این تبلیغات تحریک بیشتر این اعضا برای خرید بیشتر و افزایش سطح موجودی انبار آنهاست .
۳٫ تبلیغات بر مبنای سطح تأثیر در تقاضا :
سطح تأثیر اولیه : در این حالت تبلیغات فقط به دنبال ایجاد تقاضای اولیه برای محصول است فارغ از اینکه این محصول به چه برندی متعلق است. برای محصولاتی که به تازگی اختراع شده اند و هیچ دانشی در مورد آنها وجود ندارند، تولیدکنندگان اقدام به ایجاد تقاضای اولیه در بین جامعه می کنند تا افراد را با آن محصول و ویژگی آن آشنا کنند.
سطح تأثیر انتخابی : در این روش تولیدکنندگان علاوه بر معرفی محصول بر برند خود نیز تکیه دارند این روش تنها زمانی موثر است که تقاضای اولیه ایجاد شده باشد.
۴٫ تبلیغات برای معرفی سازمان یا برای معرفی محصول
تبلیغات برای سازمان : هدف این تبلیغ معرفی یک سازمان و ایجاد شهرت، مقبولیت و مشروعیت اجتماعی نزد ذی نفعان و سهامداران است. این روش برای سازمان ها محبوبیت اجتماعی ایجاد کرده و به فعالیت های آنها مشروعیت می بخشد. اغلب کارخانجات که در صنایع آلاینده مشغول هستند از این روش برای کسب مشروعیت و مقبولیت اجتماعی استفاده می کنند. این دلیلی است که شما شرکت شل [۱۵] را می شناسید و نه محصولات آن را .
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
تبلیغ برای محصول : در این روش صرفاً محصول و خدمات سازمان مورد تبلیغ قرار می گیرد. اغلب سازمان های تولیدی برای معرفی محصولات خود از این روش استفاده می کنند.
۵٫ تبلیغات برمبنای مراحل متفاوت چرخه عمر کالا :
تبلیغات آگاهی دهنده : در این روش هدف آگاه ساختن مشتریان از وجود یک محصول جدید است.
تبلیغات ترغیب کننده : در این نوع از تبلیغات، ترغیب کردن مشتریان برای خرید از طریق ایجاد تفاوت نسبت به رقبا، مدنظر است.
تبلیغات یادآوری کننده : این روش برای یادآوری محصولات اشباع و طبقه های شلوغ محصول بکار می رود.
۶٫ تبلیغات بر مبنای پاسخ دریافتی از سوی مخاطب
پاسخ مستقیم : این نوع تبلیغات بلافاصله منجر به خرید می شود که آن را پاسخ مرحله اول نیز می نامند.
پاسخ غیر مستقیم : هدف این تبلیغات علاوه بر خرید در مراحل بعدی، ایجاد ارتباط بلندمدت با مشتری نیز می باشد.
۷٫ تبلیغات بر مبنای جاذبه بکار گرفته شده
– استفاده از جاذبه منطقی
– استفاده از جاذبه عاطفی
– استفاده از جاذبه طنز
– استفاده از جاذبه جنسی
– استفاده از جاذبه ترس
۸٫ تبلیغات بر مبنای رسانه بکارگرفته شده
تبلیغات چاپی
تبلیغات تلویزیون
تبلیغات رادیویی
۹٫ سایر انواع تبلیغات
تبلیغات طبقه بندی شده : این نوع تبلیغات تحت یک عنوان مرتبط به هم طبقه بندی می شوند و بیشتر در رسانه های چاپی دیده می شود. نیازمندی های همشهری یک مثال خوب برای این مورد است .
تبلیغات تعاونی : در این روش هزینه تبلیغات بین تولیدکننده محصول و اعضای کانال توزیع تقسیم می گردد. این نوع می تواند در دو روش عمودی و افقی صورت پذیرد.
تبلیغات تدافعی : برای کاهش اثر تبلیغات رقبا از تبلیغات تدافعی استفاده می شود. این روش باعث می شود سهم بازار در مقایسه با رقبا کاهش نیابد.
تبلیغ خدمات : این نوع تبلیغات به وسیله سازمان هایی ارائه می شود که محصول فیزیکی ندارند.
این تبلیغ ها می توانند شامل تبلیغ برای خدماتی باشد که توسط اشخاص مثل وکلاء ارائه می شود یا اینکه جنبه سازمانی داشته باشد. تبلیغ برای خدمات امری سهل و ممتنع می باشد چرا که تفاوت های بسیار زیادی با محصولات فیزیکی دارند.
تبلیغ در محل خرید: این نوع از تبلیغ به دنبال تحریک آنی و خرید بلافاصله از سوی مشتری می باشد. این تبلیغات بیشتر در محل های خرید و داخل فروشگاه ها دیده می شوند. تبلیغ جلوی پیشخوان یکی از این موارد است.
انواع نقش های تبلیغات :
۱) نقش بازاریابی :
فراگردی راهبردی است که یک کسب و کار اعم از تجاری یا غیرتجاری برای ارضای نیازهای مصرف کننده بکار می برند و مصرف کننده از طریق این فراگرد نسبت به درخواست کالا یا خدمات اقدام می کند.
چهار ابزار فراگرد بازاریابی عبارتند از : کالا[۱۶] ، قیمت[۱۷] ، محل فروش[۱۸] و روش هایی که برای عرضه کالا [۱۹] به کار می رود.
ارتباطات بازاریابی بر ۴ تکنیک اصلی مبتنی بر ارتباطات تقسیم می شود. تبلیغات عمومی، ترویج فروش، ارتباطات نهادی یا موسسه ای و فروش شخصی.
۲) نقش ارتباطی :
از آنجا که تبلیغات شکلی از ارتباطات جمعی است، نقش ارتباطی آن نیز قابل بررسی است.
۳) نقش اجتماعی :
تبلیغات علاوه بر نقشهای فوق برخی از نقش های اجتماعی را دربردارد و تلاش می کند که در مورد محصولات و خدمات جدید به ما اطلاعات دهد، بیاموزد که چگونه از این نوآوری ها استفاده کنیم، محصولات و کیفیت ها را مقایسه و آگاهانه تصمیم بگیریم ضمن آنکه تبلیغات در ارتقاء حس زیبایی شناختی ما نیز سهیم است. علاوه بر این باید گفت تبلیغات در جوامعی رونق دارد که حداقل در برخی از سطوح از رونق اقتصادی برخوردارند.
عکس مرتبط با اقتصاد
شیوه های تبلیغات :
اقدام مستقیم : یکی از نمودهای اقدام مستقیم را می توان تبلیغات محصول دانست، که قصدش بر آن است که پاسخی سریع ایجاد کند و به خرید منجر شود. تبلیغات حاوی کوپن با محدودیت زمانی، فرم های سفارش پستی از جمله تبلیغات اقدام مستقیم هستند.
اقدام غیر مستقیم : هدف این شیوه از تبلیغ برانگیختن تقاضا در بلندمدت است چنین تبلیغاتی به مصرف کنندگان اطلاع می دهد که کالای خاص موجود است، منافع آنرا مشخص می کند و تعیین می کند آنرا از کجا می توان خریداری نمود، ضمن آنکه با بهره گرفتن از تکنیکهایی تلاش می کند که مصرف کننده را قانع نماید که مجدداً کالایی را خریداری کند و این تصمیم را تقویت نماید. خدمات بیشتر غیرمستقیم و کالا مستقیم است.
دین :
دین به عنوان معادل Religion مفهوم فراگیری است که به کلیت دین، قبل از تجلی خارجی اش تعلق می گیرد. تا زمانی که برداشتها و تلقیات متفاوت از دین واحد در قالب گروه های کلامی مجزا شکل نگرفته و رسمیت اجمالی و تفصیلی نیافته است، چیزی به عنوان مذهب ، نیز به ظهور نرسیده است. (شجاعی زند ۳۲:۱۳۸۴)
ابن سینا قلمرو دین را در عرصه عبادات ، معاملات و سیاسات می پذیرد، البته، غایت اصلی دین را تحقق نظلم اجتماعی و سیاسی می داند و با توجه به اجتماعی بودن انسان و نیاز او به مشارکت اجتماعی و حاجت مندی اجتماعی به سنت و قانون، وجود قانونگذاری عدل را ضروری شمرده است، (خسرو پناه ، ۱۰۸:۱۳۸۲)
ابن رشد وحی را متمم و مکمل علوم عقلی ووظیفه فلسفه را بررسی عقلانی آموزه های دینی می دانست. ابن رشد با توجه به پذیرش معانی تأویلی قرآن، قلمرو وسیعی برای دین قائل می شود. ابن طفیل، فیلسوف اندلسی، قلمرو دین را حقایقی می داند که به سعادت انسانها منجر می شوند. سهروردی قلمرو دین را مشتمل بر دنیا و آخرت می داند. آخرت را غایت دنیا معرفی می کند. (همان : ۱۰۹) دانشمندان زیادی مانند یونگ، ویلیام جیمز، آلکسیس کارل نظریه فطری بودن دین را مطرح کرده اند.(همان :۱۲۳)
در هستی شناسی توحیدی و نیز در هستی شناسی دینی، دنیا و طبیعت متن حقیقت نیست بلکه ظاهر و نمود آن است و انسان در دنیا نظیر جنینی است که در رحم برای ورود به جهان دیگر آماده می شود.(پارسا نیا ، ۱۱۶:۱۳۸۵)
ادیان آسمانی مبانی اصیل ماوراء الطبیعی[۲۰] فرهنگ های حقیقی رامی سازند. چنین فرهنگ هایی اساساً دو وجه دارند. وجه طولی [۲۱] آشکار می سازد، که همه چیز به خصوص وجود انسانی از جانب خدا می آید و بر این اساس جهتی طولی ازامرمطلق [۲۲] درماهیت فرهنگ لزوم ذات می یابد. مقتضای وجود این جهت طولی،قابلیت انسان سنتی برای نیل به معرفت ماوراء الطبیعی حقیقت متعالی بوده است .
وجه دوم عرضی [۲۳] است که به سنت فرهنگ زمینی و صور گوناگون آن اشاره دارد. ملاحظه و بررسی وجه طولی فرهنگ بالاخص معطوف به دین و هنر قدسی وابسته به آن است و بررسی وجه عرضی فرهنگ در پژوهش های مربوط به نحوه قوام و کم و کیف هیئات صور جزئی نظم دهنده زندگی اجتماعی به انجام می رسد که بعضاً با وجه طولی نیز مرتبط می شود. در سطح عرضی، تمام فرهنگها، تابع ادوار ظهور، اوج و انحطاط اند. بنابراین فرهنگ اصلی مکلف است در بطن خود ظرفیتی برای نیل به معرفت متعالی و ماوراء الطبیعه حقیقت مطلق ایجاد کند. در سطح عرضی، فرهنگ باید بکوشد تا تمام افراد بتوانند بر حسب مراتب قابلیت خویش در این علم قدسی سهیم شوند.( پیچ ، ۷۷:۱۳۸۴)
کی یر که گور معتقد است که انسان با گذار از دو عالم حس و عالم عقل به عالم عشق رسیده است و این همان مرحله دینی است که از پس مراحل زیبایی شناختی و اخلاق سربرآورده است. او اصولاً برای دین چهار جنبه برشمرده است :
۱) عقیده دینی که جنبه شناختی و معرفتی آن است .
۲) مناسک دینی که جنبه شعائری و عبادتی آن است .
۳) سازمان دینی که جنبه اجتماعی و تعلق کلیاتی آن است .
۴) تجربه دینی که جنبه معنوی و فردی دین به شمار می رود .