۰
۱
۰
۱
۰
۰
۱
۰
و فرزند دوم بصورت زیر خواهد بود:
۱
۱
۰
۰
۱
۰
۱
۱
نحوه محاسبه تابع برازندگی، انتخاب جمعیت برای تکرار بعد و به روز رسانی آرشیو پارتو، کاملا مانند آنچه در الگوریتم زنبور عسل شرح داده شد، صورت می گیرد.
۴-۵- نتایج محاسباتی
همانطور که گفته شد، جهت حل مدل ارائه شده، الگوریتم بهینه سازی کلونی زنبور بر پایه آرشیو پارتو پیشنهاد شده است که در فصل قبل به تشریح کامل اجزای این الگوریتم پرداخته شده است. در این پایان نامه، جهت اثبات کارایی الگوریتم پیشنهادی، نتایج حل مسائل با اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ توسط الگوریتم کلونی زنبور با نتایج حل این مسائل با بهره گرفتن از الگوریتم ژنتیک با توجه به شاخصهای مقایسه ای، مقایسه گردیده است. در این فصل به شرح نتایج حاصل از حل مدل توسط دو الگوریتم کلونی زنبور و ژنتیک خواهیم پرداخت. الگوریتم پیشنهادی و الگوریتم ژنتیک در محیط نرم افزار MATLAB 2009 پیادهسازی شده است. کلیه محاسبات به کمک رایانه با پردازشگر Pentium® ۴, ۳٫۰۶ GHz 512 MB of RAM انجام گرفته است.
جهت حل مدل توسط الگوریتم چندین مسئله نمونه طراحی شده است و پس از تنظیم پارامترهای مدل و الگوریتم ها، این مسائل توسط الگوریتم پیشنهادی و الگوریتم ژنتیک حل گردیده اند. در ادامه این فصل به شرح تنظیم پارامترها و ویژگیهای مسائل نمونه پرداخته و سپس نتایج حل این مسائل بررسی خواهند گردید.
۴-۵-۱- مسائل نمونه
مسائل آزمایشی و مسائل واقعی مختلف با اندازه های متنوع در حوزه طراحی شبکه های لجستیک مستقیم و معکوس ارائه شده است. ما برای طراحی و تولید مسائل آزمایشی با اندازه های متوسط و بزرگ این تحقیق ابتدا به بررسی تعدادی از مسائل موجود در ادبیات پرداخته ایم که اندازه این مسائل در جدول (۴-۱) نمایش داده شده است. سپس با توجه به اندازه های موجود در ادبیات، سعی شده است با توجه به محدوده موجود در تحقیقات پیشین که در جدول (۴-۱) به آن اشاره شده است، اندازه مسائل متوسط و بزرگ تعیین شود. مسائل طراحی شده در جداول (۴-۲) و (۴-۳) نمایش داده شده اند.
جدول ۴-۱: اندازه تعدادی از مسائل موجود در ادبیات
تعداد مراکز انهدام
تعداد مراکز احیا
تعداد مراکز جمعآوری وبازرسی
تعداد مراکز مشتریان
تعدادمراکز توزیع
تعداد مراکز تولید
مراجع
-
-
-